Boek een Schrijver

Over SSS

SSS bemiddelt en adviseert bij het organiseren van auteurslezingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De belangrijkste doelstelling van SSS is het bevorderen van een goede leescultuur.

SSS werkt vooral samen met de schrijvers en dichters waarvan boeken gepubliceerd zijn bij de grotere literaire uitgeverijen.

SSS adviseert en informeert, en verzorgt zowel de praktische als de zakelijke afhandeling van gemaakte afspraken.

Schrijvers op bezoek

Over een drempel

Janny van der Molen

'Wat fijn dat u het vraagt,' zegt een van de leerkrachten zachtjes tegen me. Ze is net de bibliotheek van Oosterwolde binnen komen wandelen met haar groep. Terwijl de kinderen een plekje zoeken, overleg ik kort met haar over de drie boeken en powerpoints die ik heb meegenomen. Welk sluit het beste aan bij haar groep?


Problemen?

Annie van Gansewinkel

'Waarom komen er altijd problemen voor in uw boeken?' Met heldere blik keek de jongen me aan.
Nou, altijd? wou ik zeggen. Maar zijn oprechte nieuwsgierigheid dwong me zijn vraag extra serieus te nemen.


En wat vinden zij ervan?

Mirjam Mous

De leerlingen leven op. Hun ogen beginnen te glinsteren. Ik zie dat ik hun nieuwsgierigheid prikkel en schrijven lijkt ineens minder suf dan eerst. Zo verlopen de meeste schrijversbezoeken. Maar ik ben auteur, dus ik kan iedereen van alles wijsmaken.


Een dagje leesbevordering

Annemarie Bon

Ik bezoek jaarlijks veel scholen. Dankzij de uitstekende bemiddeling door SSS en de goede voorbereiding door creatieve leerkrachten en organiserende bibliotheken is dat altijd een fantastische ervaring voor mij en de kinderen.


Stripverhalen, tekenfilms en nieuwe media

Rian Visser

Regelmatig geef ik via SSS lezingen en workshop voor leerkrachten, leidsters in de kinderopvang, voorleescoördinatoren, studenten PABO en bibliothecarissen. Zo gaf ik twee maanden geleden bij de afsluiting van een cursus Open Boek een lezing over digitale kinderboeken, leesbevordering en creatieve apps.


Mijn stagiaire zit erbij…

Marlies Verhelst

Als kind ging ik er altijd vanuit dat iedere juf of meester en elke leraar of lerares Nederlands verzot is op boeken. Als docente Nederlands en schrijfster van kinderboeken weet ik dat de praktijk soms helaas anders is.


VMBO in Venlo

Bobje Goudsmit

Elk jaar laat de VMBO school in Venlo alle brugklassen in vier dagen tijd een theatervoorstelling uit de grond stampen, rond één schrijver. Ik werd voor de derde keer uitgenodigd en maakte ditmaal iets heel bijzonders mee.


Schoolbezoek - een impressie

Janneke Schotveld

'Wie leest er wel eens een boek?' vraag ik.
Aarzelend gaan er een paar vingers omhoog. Kinderen kijken om zich heen. Is het veilig om je vinger op te steken? Ja. Steeds meer vingers gaan omhoog.


Supper

Marcel van Driel

Als schrijver vergeet je weleens dat schoolbezoeken niet over jou of over jouw boeken gaan. Dan lijkt het alleen maar te gaan over het vroege opstaan, het vele en lange reizen, over de promotie van je boeken of over de gemiste schrijfdagen.


Negatief advies Raad voor Cultuur

Ted van Lieshout

De Raad voor Cultuur oordeelt negatief over de Stichting Schrijvers School Samenleving, waardoor SSS subsidie dreigt te verliezen. De Raad stelt: 'Schrijvers School Samenleving opereert naar het oordeel van de raad te geïsoleerd, en zal in een nieuwe alliantie met De Schoolschrijver haar beleid moeten herformuleren.'


Literaire agenda

auteur gelegenheid

fotograaf