SSS Jeugd

Over SSS

Schrijvers School Samenleving bemiddelt en adviseert bij het organiseren van lezingen en (school)bezoeken door schrijvers, prentenboekenmakers en illustratoren.
De schrijvers die u uit kunt nodigen hebben voor het overgrote deel gepubliceerd bij de grotere en de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken.

SSS Jeugd

Dit deel van de site gaat over kinder- en jeugdboekenauteurs. Met informatie voor activiteiten voor kinderen en jongeren, voor ouders en verzorgers van jonge kinderen, en voor professionele opvoeders. Dat kunnen activiteiten zijn op basisscholen, in kinderboekwinkels of jeugdafdelingen van bibliotheken. Of bezoeken aan de onderbouw van het voortgezet onderwijs of in kinderopvang en peuterspeelzalen. Optredens in culturele jeugdcentra of theaters. Of lezingen op opleidingen van onderwijzers of leraren.

SSS Jeugd werkt vooral samen met de schrijvers en dichters waarvan boeken gepubliceerd zijn bij de grotere literaire uitgeverijen.

Aanvragenstop KBW 2016

Vanaf 21 september kunnen er voor de Kinderboekenweek 2016 (5 t/m 16 oktober 2016) geen aanvragen meer worden ingediend.