Schrijver op bezoek

Supper

door Marcel van Driel

Als schrijver vergeet je weleens dat schoolbezoeken niet over jou of over jouw boeken gaan. Dan lijkt het alleen maar te gaan over het vroege opstaan, het vele en lange reizen, over de promotie van je boeken of over de gemiste schrijfdagen.

En dan krijg je 's avonds ineens dit soort berichtjes op je Facebookpagina, terwijl je voor Pampus ligt in je hotelkamer na vier enerverende groepsbezoeken op het VMBO.

Supper'Hallo Marcel van Driel,

Ten eerste wil ik u een compliment geven voor het schrijven van de supper boeken supper helden .nl 1/2/3 ik vind het supper boeken en ik lees helemaal niet graag en ben dyslectisch en ik kon niet stoppen met lezen zo leuk was het. Vandaag bent u bij ons op school geweest en zij dat u misschien een film ging maken over supper helden .nl en mij leek het supper leuk om in die film te spelen. Want ik speel zelf ook toneel. Toen ik het boek las zag ik al helemaal een film voor mij omdat ik een beelddenker ben. Als u dit ook een goed idee vind en dit niet via Facebook wil doen dan kunt u mijn moeder mailen.'Zonder dat ik dat ooit zo bedoeld of bedacht heb, blijken mijn boeken aan te slaan bij niet-lezers. Maar om daar achter te komen, moeten de kinderen wel eerst kennismaken met de titels. En daarvoor zijn schoolbezoeken essentieel. Wanneer een schrijver op bezoek is geweest op een school, stijgen de bezoeken aan boekhandel en bibliotheek, zijn er meer uitleningen en wordt er aantoonbaar (en aanzienlijk) meer gelezen. En wat het effect is van veel en veel verschillende dingen lezen op de ontwikkeling en resultaten van de leerlingen, dat weten we!

Marcel van Driel, auteur van de serie Supper helden .nl
(Superhelden.nl)
bedankt


Geplaatst op 19.06.2016